22 септември 2020

Христина Янева-Хедра представя книгата „Всичко за кърменето” в Стара Загора

От 1 до 7 август за 26-та поредна година ще бъде отбелязана глобалната инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето, известна като Световна седмица на кърменето. По повод мащабното събитие сертифицираният консултант по кърмене Христина Янева-Хедра ще представи книгата си „Всичко за кърменето” в Стара Загора. Събитието ще се проведе на 27 юли от 18,00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески” .

В ценното за всяка бъдеща майка издание Янева хвърля светлина по въпроси като какво дава кърменето на бебето и на майката, как бременността подготвя тялото за кърменето, какво се прави, ако в началото процесът не се случва по обичайния начин (напр. при цезарово сечение или раздяла на майката с бебето), достатъчна ли е коластрата, колко мляко е нужно на детето, как родилката да се справи с често срещани трудности като проблеми със зърната, прекомерно наддаване на бебето и др.

На 1 август (сряда) от 18 часа в Къщата на Арх. Хр. Димов в Стара Загора ще бъде открита и изложба, посветена на кърменето, която може да бъде посетена през целия месец август, съобщи Златина Чертоянова – координатор в Стара Загора на Национална асоциация “Подкрепа за кърмене”.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top