Младежите от ГЕРБ - Стара Загора с инициатива за пътна безопасност и колегиалност

Младежите от старозагорската структура на ГЕРБ стартираха  мащабна инициатива, която да насочи вниманието на участниците в пътното движение към безопасност и колегиалност. Младите хора раздадоха на своите съграждани близо 300 ароматизатора за автомобил, както и специално изработени брошури с информация за кампанията.
“Бъди колегиален“ (#БъдиКолегиален) е инициатива, която обмисляме от доста време. Тревожна е статистиката - само за изминалата година са се случили близо 7000 пътни инциденти, с ранени над 8000 души. Като млади хора, активно шофиращи не само из нашия град, усещаме, че толерантността на пътя се губи“, споделиха от МГЕРБ.

„Често се случва, че забързани, изнервени от ежедневието, пропускаме нещо много важно – да бъдем хора на пътя, да дадем предимство, да се съобразим с пътната обстановка, а това може да струва не само здравето, но и живота на всеки един. Със залепянето на специалния стикер с логото на инициативата или поставянето на ароматизатора, приканваме останалите участници в движението да бъдат колегиални, да спазват установените правила за шофиране и пресичане“, подчертаха още те.

„Радваме се, че идеята ни за такава кампания приеха и младежите от Пловдив, които също призоваха своите съграждани към толерантност и колегиалност на пътя и споделиха нашата инициатива и под тепетата. Дори само едно ПТП да бъде предотвратено – това е успех, защото животът и здравето са безценни“, обобщиха от старозагорската младежка структура на ГЕРБ. Те уточниха, че това е само началото на инициативата, която ще бъде разгърната с още събития както през летните месеци, така и с настъпването на новата учебна година.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top