Старозагорска детска градина чества с празничен концерт 70 години от създаването си

Звезден юбилей – 70 години от създаването си- чества тази година Детска градина №2 „Зорница“. Това е първата градина от съвременен тип в Стара Загора, отворила врати през месец май 1948 г.

Децата от 4-те групи, заедно със своите преподаватели и музикалния ръководител Весела Господинова и със специалното съдействие на Стефан Дончев, ръководител на Клуб по спортни танци „St dance club“ са подготвили Юбилеен концерт-спектакъл „Ние сме децата днес“ в две части – „Ние сме „Зорница“ и „Ние сме България“.

В спектакъла Звездичко със своя вълшебен куфар води приказното пътешествие с участието на децата, с много песни и оригинални танци „пасо добле“, „чиуауа“, „Парти под звездите“, „Танц на звездите“ и още много други. В оригиналния сценарий са вплетени и много красиви стихове, специално написани за тържеството и за „звездната“ детска градина „Зорница“.

Юбилейният концерт е на 23 май от 17 часа в Кукления театър. Събитието е включено в официалния афиш на Община Стара Загора за 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top