Спортен празник „Игри на радостта“ в старозагорска детска градина

На 16 май от 17 часа в двора на старозагорската  Детска градина №10 „Светлина“ започва Спортен празник „Игри на радостта“. Събитието се реализира съвместно с Медицински факултет при Тракийски университет - Стара Загора и Община Стара Загора като част от проект за ранна диагностика и превенция на гръбначните изкривявания на децата в предучилищна възраст на 5 и 6 г., с цел подобряване на двигателната активност и корекция на нарушената стойка. Студентите от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ под ръководството доц. д-р Руска Паскалева ще покажат в спортния празник, как се занимават с малките възпитаници на „Светлина“ с голяма терапевтична топка и с други полезни за правилната стойка упражения.

В празника ще се включат всички преподаватели в различни форми на занимания в „Светлина“ – спортна гимнастика /Ира Руни/, Школа „Багатур“ /Явор Гънчев/, школата по народни танци и плуване.

В този ден деца и преподаватели от „Светлина“ ще „одухотворят“ засадените дръвчета в двора на градината, като им поставят табелки с много специални надписи – Дърво на доброто, Дърво на късмета, Дърво на приятелството и др.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top