Борисов и Цветанов: Ще изпълним поетите ангажименти към Стара Загора

Поел съм ангажимент към транспортните фирми, ще търсим решение на проблемите. Още в петък се разпоредих и очаквам с еврокомисаря по транспорта да се срещнем с транспортния бранш. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред 160 участника в Регионалната политическа академия на ГЕРБ – Стара Загора, която се проведе на Старозагорските минерални бани. „Докато идвах насам, ремонтират магистрала „Тракия“, а тя тази отсечка от Пловдив към Стара Загора, не е пипана откакто е построена и точно затова сега нямат право да ни дават акъл и оценка“, коментира Борисов нападките на опозицията.

„В ГЕРБ сме отговорни, показваме видими резултати и имаме успехи в местната власт. Всички знаем как изглеждаха преди Стара Загора и Казанлък и как са променени днес от Живко Тодоров, Галина Стоянова и техните екипи. Хората им повярваха и не сгрешиха. Нека не чакаме последния момент за предстоящите местни избори, призова Цветанов и допълни, че има места където са готови с кандидатите за предстоящите догодина местни избори, както и с част от листите за общински съветници.

По време на форума стана ясно, че Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи направеното от кмета на Стара Загора предложение да не се пребоядисват пешеходните пътеки, които са в червен и черен цвят. „Поех ангажимент, че ако се наложи, дори и законодателно ще бъде поставен въпросът. Маркирането с по-ярки цветове създава по-голяма превантивност, за да предпазим и да не допуснем жертви на пешеходни пътеки. Маркировката в червено е направена от страна на общините в интерес на гражданите, в интерес на пътната безопасност, а не че някой би искал да наруши подзаконови нормативни уредби. Ще бъдем в подкрепа на Националното сдружение на общините“, увери Цветан Цветанов.
„Хубаво е да въведем повече видеонаблюдение и видеокамери в населените места, защото това ще даде възможност за по-голяма обективност и ще се избегне възможността за корупционни действия, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. Той добави, че една от най-добрите системи за сигурност е във Великобритания, а там във всички населени места, включително и в транспорта, има видеонаблюдение. „Трябва да направим чрез законодателни промени така, че общините да инвестират в подобна инфраструктура, защото пътната безопасност е от изключителна важност, а и от друга страна ще освободим полицейски ресурс за други дейности. Водим дебат и за промени свързани с общинска полиция, което също е идея на Живко Тодоров, обясни Цветан Цветанов.

Той увери, че всичко, което прави кметът на местно ниво среща подкрепата на хора от всички политически сили. „Ние ще изпълним поетите ангажименти към Стара Загора, като нова спортна зала. Въпросът е, че не винаги могат да се решат нещата в кратък период от време. С години са наслагвани проблеми и голяма част от тях не търпят отлагане, какъвто е и примерът с отсечката на автомагистрала „Тракия“, от Пловдив в посока Чирпан и Стара Загора. Нека си даваме сметка как се промени целият регион благодарение на усилията на Живко Тодоров и неговия екип, за което им благодаря“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top