22 септември 2020

Стефан Данаилов представя книгата за своя живот в Стара Загора

Обичаният български актьор Стефан Данаилов ще представи довечера книгата „Романът на моя живот“ в Стара Загора. Проявата е организирана със съдействието на Община Стара Загора.

Премиерата ще се състои от 19.00 часа в залата на Държавна опера Стара Загора.

„Стара Загора е един от градовете, които най-много обичам. Помня, че съм играл в пиесата „Коварство и любов“ на Шилер на сцената на Операта, преди да изгори. После съм идвал с Мариус Донкин, даже и абитуриентски балове съм водил“, сподели Стефан Данаилов.

Затова е решил да дойде най-напред тук, за да представи книгата написана от Георги Тошев, посветена на 75-годишния му юбилей. Данаилов припомни, че като министър е помагал на Стара Загора да бъдат отпуснати средства за възстановяване на Операта, помагал и за Кукления театър.

„Познавам Живко Тодоров  още като депутат, поздрави ме за рождения ми ден тогава с много хубаво послание, сега за юбилея ми изпрати още по-мило“, сподели Стефан Данаилов. По думите му той не обръщал внимание кой от коя партия е, важното е да е добър човек. Благодари на кмета за съдействието на Общината, която му осигурява залата на Операта и помага за организацията. 

Актьорът от своя страна е решил да дари 140 книги „Романът на моя живот“ на библиотеки и читалища в цялата Старозагорска област, само в областния град те били над 30. Още 600 книги като подарък са предвидени за зрителите, които ще присъстват на премиерата в залата на Операта.

Не премиерата ще присъстват всички студенти от неговия клас в НАТФИЗ, както и актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, братята Дарин и Деян Ангелови, Божидар Мицев.

„Не изпадам в униние. Надявам се да изиграя още веднъж Пигмалион, още не съм слязъл от сцената“, категоричен бе Стефан Данаилов.

Община Стара Загора

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top