Старозагорски третокласници разказват в книга за красотите на България

Децата от 3 „ в“ клас при Второ ОУ „П. Р. Славейков“, Стара Загора и учителят Соня Рачева канят старозагорци на представянето на своята книга „БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ В МЕН“ на 26 март 2018 г. от 18.30 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески". Книгата се издава благодарение и на подкрепата на СНЦ“Пътуващите книги на Стара Загора“.

Това е книга, написана от деца и предназначена за деца, за децата, които растат и живеят извън пределите на родината ни. 

Тази книга е крилата жар-птица. В нея всеки ред е любов. Любов към България, видяна през очите и преживяна в сърцата на 26 момичета и момчета. Разказите за различни краища на България са написани от девет-десет годишни ученици в трети клас, но всяка дума е продиктувана от сърцата им, защото тези деца изучават с благоговение и любов родния език, историята и природата на своята родина не само в класната стая, но и пътувайки във всяко кътче на най-древната държава в Европа. Книгата е богато илюстрована със снимки от личните архиви на децата и техните семейства.

С тази книга искаме да разкажем за България, за красивите природни обекти, културни и исторически забележителности, видени през очите на децата на България. Искаме да възродим интереса на децата и сънародниците ни извън България, желанието им да поддържат живи връзките със своите приятели, близки, със своите сънародници от страната, искаме да поддържаме пламъка на родолюбието, което всеки носи в душата си!Тези хора са българи, посланици на страната ни – те създават образа и нагласата и на останалия свят към България. Нека протегнем ръце  и съграждаме мостове, защото когато сме заедно, сме силни!

На представянето книгата ще се продава, за да може да се издаде в по-голям тираж и да достигне до повече деца извън пределите на родината ни.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top