Берое се бори, но загуби финала за Купата

Баскетдамите на Берое бяха много близо до това да донесат първи трофей за старозагорския баскетбол през сезона, но допуснаха загуба във финала за Купата на България.
В изключително оспорван сблъсък състезателките на Таня Гатева отстъпиха с 65:76 на състава на Монтана. Двата тима изиграха много качествен двубой пред пълните трибуни на спортната зала в Перущица. Единствено лошата първа част за беройки, загубена от тях с 13:26, до голямата степен наклони везните в полза на Монтана.

Въпреки изоставането си, което на моменти през втората част достигна 15 точки, старозагорки демонстрираха невероятен характер и не се предадоха до самия край. След като на полувремето разликата бе стопена до 9 пункта – при 37:46, през третата четвърт „зелено-белите“ продължиха да натискат своя съперник в търсене на обрата и в края на частта пасивът им бе едва 7 точки. В крайна сметка в заключителните 10 минути на срещата опитът на Монтана натежа и шампионките успяха да задържат преднината си и да се поздравят с трофея.

Най-резултатна за Берое бе Теодора Динева, реализирала 16 точки, към които добави 5 борби и 2 асистенции. С по 14 точки пък се отличиха Габриела Костова и Гергана Иванова. Най-полезна за победителките пък бе Цветомира Шаренкапова, която приключи си с 26 пункта и 5 борби.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top