Стара Загора в 17 снимки показаха днес в Народното събрание

По инициатива на депутата от ГЕРБ Радостин Танев днес бе открита изложба от снимки, която показва как виждат старозагорци своя град. 17 фотоса спечелиха симпатиите на потребителите на социалната мрежа в конкурса, организизран от него, „Аз обичам Стара Загора“. Във фотографската инициатива участваха общо 36 снимки, изпратени от професионалисти и любители.

„Това е нашият град, такъв какъвто го виждаме ние“, каза при откриването на изложбата старозагорският народен представител Радостин Танев. „Стара Загора е изпепелявана до основи, възродила се, неспираща да се развива. Върху здравата основа на хилядолетната история градим хилядолетно бъдеще, а снимките, които показваме днес тук са само част от красотата, която вижда всеки един от нас“, подчерта Танев.

„Стана добра традиция, в кулоарите на Народното събрание, колегите народни представители да ни запознават с красотата на избирателните си райони. Със сигурност гражданите на Стара Загора има с какво да се гордеят“, добави председателят на НС Цвета Караянчева.

Експозицията ще бъде  на разположение на посетителите на парламента тази седмица. „Общо снимките, които получихме на електронната поща бяха 36. Тук показваме 15 от тези, които събраха най-много харесвания в социалната мрежа. Две от снимките, които съдържа изложбата, разкриват как е изглеждала Стара Загора през 30-те години на миналия век“, допълни още Радостин Танев. Той обяви още, че 17-те фотоса ще бъдат показани и в Стара Загора, като в родния му град изложбата ще бъде допълнена още с поне по един фотос от всеки участник.

Снимките от конкурса  „Аз обичам Стара Загора“ разгледаха първо депутатите Борис Кърчев и Маноил Манев, както и Емил Христов, който е зам.-председател на НС. Освен десетките народни представители, гости на откриването на изложбата бяха и кметовете на 45 от старозагорските села, които са на посещение в парламента.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top