22 септември 2020

Премиера на книгата на Румяна Григорова “Огън и лед“ днес в Стара Загора

В навечерието на Деня на жената казанлъшката писателка Румяна Григорова ще представи книгата си „Огън и лед” пред старозагорци. Премиерата ще бъде тази вечер от 18,00 часа в залата на III-ия етаж в  старозагорското читалище „Св. Климент Охридски”.

Това е третата стихосбирка за авторката, която излезе от печат през м.ноември 2017г., нейн редактор е поетът Румен Денев. Първата си книга тя издава през 2003г. със заглавие „Закъсняла равносметка”. Три години по-късно излиза на бял свят и втората – „Само зрънце…грях”.  В навечерието на 2018г. нейн текст бе избран и се превърна в „Коледна песен”, изпълнен от Оркестър „Пловдив“. С поетичната изповед на Румяна Григорова за майката, приятелството, душата, любовта, живота… вече се срещна публиката  от Казанлък и Павел баня. За днешната среща тя е приготвила специална изненада за почитателите на поезията.

Чрез своите стихове Григорова иска „всеки да открие душата си, защото твърде много я пренебрегваме. Това прави хората тъжни, тъй като нямат смелостта да бъдат себе си. А животът може да бъде прекрасен, ако бъдем малко по-добри”. За нея мечтите са криле, приятелството -  религия, грешките – неизбежна част от пътя ни към себе си, а новото начало винаги идва, когато се разчупят оковите на страха,  тогава любовта ни кара да усетим пулса за живот. „Защото само там, където срещнем болката и самотата, се ражда мъдростта. Огънят и ледът раждат живата вода”, убедена е  авторката на „Огън и лед”

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top