Нети с дебют на сцената на старозагорската опера

Празнична „двойна“ промоция предлага Държавна опера-Стара Загора за 8 март – Международен ден на жената. За всички дами билетите са на специалната цена от 6 лв. за представлението на операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини на самия 8 март и за концерта на Рут Колева на 10 март в Операта.

В празничния ден 8 март от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще оживее отново шедьовърът на Джакомо Пучини – операта „Бохеми“. Една вдъхновяваща история за трагичната любов на Мими и Рудолфо, за приятелството, за вечните предизвикателства на сцената „живот“! „Бохеми“ на Старозагорската опера е един от най-успешните спектакли в афиша на оперна България за изминалия творчески сезон, който бе представен триумфално и в столицата - на сцената на НТ „Иван Вазов“. Българската национална телевизия засне спектакъла, отзивите бяха изпълнени със суперлативи. Режисьор на „Бохеми“ е Огнян Драганов, сценографията е на румънския художник Каталин Йонеску-Арборе, костюмите са на
Цветанка Петкова-Стойнова.Приятна изненада за всички зрители ще бъде очаквания дебют на любимата театрална актриса с много музикални участия Антоанета Добрева-Нети в ролята на Мюзета.

Спектакъла на 8 март ще дирижира Ивайло Кринчев. В главните роли зрителите ще видят Елена Баръмова в ролята на Мими, Петър Костов - Рудолфо, Валери Турманов - Марсел, Теодор Петков - Шонар, Пламен Кумпиков-Колин, Александър Марулев – Беноа и Алсиндор и др, оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора, деца от вокалната студия ДЮСОБ „Маргаритки“ при Държавна опера-Стара Загора.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top