Районен съд - Стара Загора стартира конкурс за есе и рисунка за учениците

За първа година през 2018г. Районен съд - Стара Загора стартира конкурс за есе и рисунка за учениците от училищата на територията на Община Стара Загора в следните категории:
1. Възрастова група "четвърти-девети клас" - конкурс за есе или рисунка на тема "Бъдещето в детските очи- проекция на справедливостта и красотата"
2. Възрастова група "десети - дванадесети клас" - конкурс за есе на тема "Свободата на личността - право и морал".

Участниците могат да подават своите есета на електронен адрес konkurs@rs-stz.bg, а рисунките могат да се подават в регистратурата на РС - Стара Загора в съдебната палата или да се изпращат на адрес: гр. Стара Загора, Бул. М.М. Кусев 33 - Районен съд. Заедно с творбите участниците трябва да посочат и контакт за обратна връзка, както и класа и училището, в което учат.

Крайна дата за подаване на творбите - 31.03.2018г. Жури от съдии от Районен съд, художници и журналисти от града ще оценяват творбите.  Обявяване на отличилите се творби - 16.04.2018г.

Награждаване на отличилите се - 18.04.2018г. – На церемония по случай Деня на юриста и българската конституция и деня на отворените врати на Районен съд - Стара Загора. Всички рисунки, подадени за конкурса ще бъдат подредени в специална галерия на страницата на Районен съд, като ще бъде дадена възможност за гласуване за определяне на наградата на публиката.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top