Новата книга на поета Валери Станков “Черно на бяло” с премиера в Стара Загора

Среща с поета Валери Станков и представяне на новата му книга „Черно на бяло” ще се състои тази вечер от 18 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора.

Валери Станков е роден 1956 г. във Варна. Завършва гимназия в родния си град, а висше образование получава във Висшия педагогически институт в Шумен, специалност Руска филология. Работил е като учител, спасител по плажовете, зам.-председател на Районен съвет за култура-Варна, шофьор на такси, моряк, нощен пазач в частна охранителна агенция, редактор и гл. редактор в литературния алманах „Простори“, телевизионен репортер в програма „Море“ на РТВЦ – Варна, журналист във в. „Черноморие“, криминален репортер във в. „Черно море“, директор на възстановения Театър на поезията.

В продължение на три години е управител на Издателска къща „Галактика“, след това директор на университетското издателство на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, а после управител на издателство „Книгата“ – Варна. Главен експерт в Дирекция „Култура и духовно развитие“ на Община Варна.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top