Живко Тодоров: Продължаваме да обновяваме Стара Загора

Резултатите от изминалата 2017 г. и бъдещите планове на Общината коментира днес на среща с журналисти кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Заедно с него бяха и зам.-кметовете Красимира Чахова и Янчо Калоянов, секретарят на Общината Делян Иванов и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков.

„Изминалата година не бе лека, направихме много неща, имахме проблем със съдебни дела, които надявам се ще приключат успешно за Общината“, каза Тодоров. Той обобщи, че кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта 2017“ е преминала успешно и градът е готов да бъде домакин на големи спортни прояви. По думите му имиджът на Стара Загора като спортен град се е повишил неимоверно. Успехи са постигнати и в културния живот, както и в подобряване на инфраструктурата.

Според кмета, започнатите проекти имат от една страна положителен ефект, добър за всички граждани, но и отрицателен, свързан с неудобствата, които се създават при реализацията им. „През 2018 г. ще има сериозно неудобство за гражданите, за което предварително се извиняваме“, каза още Живко Тодоров. Той съобщи, че догодина започва ремонта на моста над бул. „Славянски“, продължава обновяването на парк „Митрополит Методий Кусев“, както и на пешеходната зона в центъра на областния град. „Ще бъде упражняван сериозен контрол отстрана на Общината, за да не се допусне некачествено изпълнение“, категоричен бе кметът.   През следващата година предстои отварянето на Дом „Литературна Стара Загора“,  ще се ремонтира и дареният от Мария Жекова имот в центъра, закритата лекоатлетическа писта и залата в бившия Синдикален дом. Ще бъде обновена детска градина №2, продължава реализация на дейностите по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Приключила е обществената поръчка за продължението на парк „Артилерийски“ и на ул. „Христо Ботев“. Скоро ще има и проект за обновяването на Руския пазар.

Живко Тодоров благодари на журналистите за критичния им поглед, чрез който са се решавали проблеми  в Общината.

Като най-голямото предизвикателство през изминалата година кметът  посочи съдебните дела около проекта за ремонтите в кв. „Железник“, а като най-голяма награда определи  признанието на хората от Стара Загора.

Секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов обяви, че от следващата година ще бъдат облекчени над 50% от административните услуги за гражданите.  Те са свързани с издаваните от Общината документи, основната част са свързани със строителството. Ще бъде създаден електронен регистър с досиета на новите сгради, ще има и съкратени срокове за издаване на документи в областите екология и обществен ред, общинска собственост, стопанска политика, туризъм, спорт и младежки дейности. 

Коментирай!

#1
гражданин - 2018-01-01 10:48:11

Това добре,но в централните училища на града учениците няма къде да спортуват,поради недостиг на физкултурни салони, а таксите за спортните площадки по футбол и тенискорт са непосилни за обикновените хора.Пенсионерите и учениците в града плащат най-скъпите карти и билети за градски транспорт и този за близките села в сравнение с всички областни градове,включително и София.Парадните проекти можеше да бъдат позабавени за сметка на гореказаното.Фараонщината продължава за владее съзнанието на нашите кметоме за сметка на обикновените нужди на хората.Сложете едни прилични цени на транспорта,поставете акцент върху спорта за децата и най-вече това, за което написах по-горе!В квартал Три чучура-юг от 40 години нищо не е пипнато,а построеното се руши.Има нужда от обновяване на пространството, от параклис,от читалище или негов филиал,но никой не откликва на тези вопиющш духовни потребности на жителите!Не плащаме ли и ние данъци на тази община,та сме захвърлени като ненужна вещ!?Вероятновсяко търпение има своите граници!

Още новини

Scroll To Top