Задържаха мъж, блудствал с 13-годишно момиче в Стара Загора

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора, за срок от 72 часа е задържан 42-годишния Л. Ф.,  след като е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 13 декември Стара Загора е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление по отношение на лице от женски пол, ненавършило 14-годишна възраст - престъпление по чл.149,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Л. Ф. бързо производство е установено, че той е познавал 13-годишната пострадала и били съседи. Мъжът изчакал приемната майка на детето да излезе от дома им, след което влязъл в апартамента и под лъжлив предлог накарал пострадалата да излезе от жилището. На междуетажната площадка обвиняемият осъществил блудствени действия с пострадалата, след което се прибрал в дома си.  Л. Ф. е неосъждан.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Предстои внасяне на искане до Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Л.Ф.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top