Ученически спортен празник организира Община Стара Загора

Спортен празник като финално събитие от кампанията „Стара Загора - Европейски град на спорта 2017“ организира днес Община Стара Загора за училищата. В зала „Стара Загора“ състезатели от 11 училища в града се състезаваха в различни спортни дисциплини. В надпреварата участваха отбори от СУ „Васил Левски“, Второ основно училище „П.Р. Славейков“, СУ „Христо Смирненски“, ОУ „Самара“, Девето основно училище, Единадесето основно училище, ОУ „Георги Райчев“, Частно училище „Елин Пелин“ , ПГ „Райна княгиня“, и ПГ „Недьо Ранчев“.

„Пожелавам Ви много спортен дух, много хъс и желание за победа, нека спечели най-добрият. Състезавайте се, забавлявайте се, приготвили сме много награди“, каза при откриването ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

Най-напред в надпреварата се впуснаха най-малките, ученици от 2-4 клас. Те участваха в щафетна игра в отбори от по три момичета и три момчета. След това се състезаваха по стрелба с тенис топка в кошче закрепено на пода. За батковците и какичките от 5-7 и 8-10 клас състезанието беше пренасяне на топката и стрелба в баскетболен кош. Освен това те участваха и в състезание по отбелязване на гол в обръч закрепен на футболна врата.

Всички участници в празника получиха специални тениски с логото на кампанията. Отборите бяха отличени с купи и ваучери, с които да се закупят спортни пособия за училищата.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top