18 септември 2020

Радостин Танев посети гимназията, която е завършил в Стара Загора и се срещна с ученици

Старозагорският народен представител Радостин Танев  се срещна с ученици от гимназията, която е завършил в родния град – СУ „Васил Левски“. Посещението на депутата бе по покана на директора Лина Борисова и тазгодишния кмет на Млада Загора Патрисия Желева, която също е възпитаник на училището. Темата на срещата бе ползата от социалната ангажираност на младите хора, както и извънкласните им задачи.

„За мен е специален момент, че днес имам възможността да се изправя пред всички вас, защото тук бе мястото, от което аз се „запалих“ по дейностите на Младежкия общински съвет, училищните парламенти, както и доброволческата дейност“, сподели Радостин Танрев с учениците от „Васил Левски“.

Те пък бяха любопитни кое е мотивирало народния представител да се занимава с дейности, които не са включени в учебната програма и какво му е дало и отнело това.

„Докато бях в гимназията, като повечето младежи, се занимавах със спорт и учене. Дойде тогава ред да се кандидатства за млад кмет, видях как се събира екип, как се изгражда – това бе безценен опит. Така малко по малко навлязох в заниманията на МОС, завърших и бях част от Студетския съвет на СА „Д. Ценов“. Този опит ми даде много и ме изгради като личност, за което съм благодарен. Бъдете активни, включвайте се в извънкласните дейности и се грижете за имиджа на училището си, за вашия също, създавайте контакти и приятелства, учете си уроците – така се случват нещата“, допълни Танев. Той подчерта и че възрастта не е порок, а напротив – „това, че сте млади не трябва да ви демотивира, успели млади хора има както в бизнеса, така и в парламента. Стара Загора е пример за развитие при управлението на млад и амбициозен кмет“. Народният представител подчерта, че цената е свободното време, но си е заслужавало.

Заедно с него с ученици от горните класове на гимназията разговаря и друг представител на Младежкия общински съвет и бивш възпитаник на СУ „Васил Левски“ – Катерина Йотова. Тя също сподели своя опит при включването в различни инициативи на училището и дейностите, които са реализирани от активните млади хора в града.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top