Повече пари от НЗОК се очакват през 2018 в старозагорската болница

„Предстои да приемем един от най-добрите държавни бюджети за последните 10 години, който с право е определян като социален“,заяви днес в Стара Загоразам.-председателят на НС Емил Христов. Той посочи, че са предвидени 700 млн. лв. повече за заплати и пенсии и, че прогнозата за 2018 г. е 106 млрд. лв. БВП, нещо което преди е било немислимо. „Стабилността в страната води до повишаване на жизнения стандарт на хората и това не се харесва на БСП. Затова се стремят и към дестабилизация“, подчерта депутатът.

До края на следващата седмица министърът на здравеопазването трябва да излезе с решение за тежкото финансово състояние на лечебните заведения. Той трябва да представи своите виждания и планове за промяна, обясни още Христов. Според него към момента състоянието на старозагорската болница е стабилизирано и отбеляза, че заработката нараства. Това личи от писмо на изпълнителния директор до здравното министерство. Очаква се средствата за болницата през 2018 година от Здравната каса да бъдат повече.

Новоизбраният зам.председател на парламента бе категоричен, че независимо от отговорните държавни ангажименти, ще продължи да работи за решаване на проблемите в старозагорски регион, тъй като е избран за народен представител от него. Продължават и редовните му приемни за граждани във всички населени места от областта.ГЕРБ  ще продължи да търси диалога,  а няма да залагаме на скандалите. Оставам да работя както и до сега за Стара Загора като ще разширим обхвата, ние като депутати продължаваме да сме избрани от старозагорци и от всички жители на областта. Целта ми е всички да почувстват, че сме заедно. Ще продължим да работим както с другите партии, така и с всички граждани.

Областният координатор на партията на Борисов за Старозагорско Пламен Йорданов обясни, че през 2018 започва цикъл за избори на общински ръководства, това е важен процес, защото избраните ще са сред основните хора, които ще работят за предстоящите местни избори през 2019.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top