Молитва за Стара Загора с номинация на Министерството за туристическо събитие на годината за 2017 г.

Днес стартира онлайн гласуването във второто издание на Годишните награди в туризма на Министерството на туризма.

Община Стара Загора е с … номинации, като най-вълнуваща за старозагорци е номинацията за светлинния и звуков спектакъл пред Самарското знаме и Бранителите на Стара Загора озаглавен „Молитва за Стара Загора, който е сред номинираните за годишна нграда в категорията „Туристическо събитие“.

Уникалният по рода си и мащаби за България спектакъл, бе представен тази година на 31 юли, когато над 30 хиляди души се помолиха заедно с негово Високопреосвещенство митрополит Киприан в памет на 140 години от саможертвата на бранителите на Стара Загора. 

С помощта на съвременните визуални изкуства, невероятен звук и светлина, бе представен един нов тип градски ритуал в памет на загиналите и дадените свидни жертви по пътя към национално освобождение. В автентична среда, на историческия хълм Чадър могила, където са се водили реалните бойни действия преди 140 години, спектакълът интегрира основните компоненти на посланието, което се съдържа в него – саможертва, традиция и вяра. Подобно съчетание от музика, глас, светлинни ефекти и присъствие, по мащаби и технически параметри бе направено в Стара Загора тази година - за прави у нас за първи път. Специална роля в него бе отредена на Старозагорския митрополит Киприан, който произнесе молитва с думите - „Господи Иисусе Христе, Боже наш, Боже на всяко милосърдие и щедрости, Твоята милост е безмерна и човеколюбието неизмерима главина. Ние, твоите недостойни раби, със страх и трепет падаме пред величието Ти и смирено принасяме на Твоето добросърдечие благодарствена служба за великите Твои благодеяния, които си проявил към жителите на град Стара Загора.“

За да стане Молитва за Стара Загора туристическо събитие на годината в класацията на Министерството на туризма, гласувайте тук: http://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/

Обективните резултати в конкурса на Министерството на туризма се гарантират, като гласуването е ограничено по IP адреси - за реален глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство.

Гласуването ще бъде активно в рамките на две-три седмици, така че - побързайте!

Наградите на победителите ще бъдат връчени на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top