22 септември 2020

Старозагорски депутат участва в Парламентарната асамблея „Евронест“

Народният представител от ГЕРБ Радостин Танев участва в шестото издание на Парламентарната асамблея „Евронест“. Форумът се проведе от 29 октомври до 1 ноември в Киев, Украйна.

Старозагорският депутат бе единственият представител на българския парламент. Той присъства на заседанията на две от основните комисии на Асемблеята – по икономическа интеграция, сближаване на законодателствата и конвергенция с политиките на Европейския съюз и по въпросите на енергийната сигурност.

Шестото издание на политическата среща акцентира върху дискутиране на икономическите и интеграционните проблеми, а специално внимание бе обърнато и на младежката безработица в страните от ЕС.

„Мерките, които се разискваха по време на заседанията на комисиите, са в синхрон с тези, които и в България имаме като приоритет, а именно – подобряване на образователната система и обучението на младите хора спрямо изискванията на бизнеса“, обобщи Танев. Той подчерта, че безработицата е не само социален, но и икономически проблем, който стои на дневен ред в много от европейските държави.

След края на дебатите по повод предстоящата в Брюксел среща на върха на Източното партньорство, Танев имаше възможност да се обърне към колегите си, участници в шестото издание на асамблеята.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top