Новият омбудсман на Стара Загора встъпи в длъжност

Новоизбраният обществен посредник на Стара Загора Надежда Чакърова-Николова днес официално встъпи  в длъжност. Тя символично при отговорностите от досегашния омбудсман Павлина Делчева изказа благодарност за оказаното доверие."Ще се ръководя от хуманността, независимостта, справедливостта, безпристрастността, обективността и независимост при решаването на всеки казус, за който бъда сезирана, ще положа усилия институцията на омбудсмана да бъде надеждния гарант за диалог между гражданите и институциите. Смятам, че добрата администрация и управление са право на всеки и те трябва да работят в полза на гражданите", категорична е Чакърова-Николова.

Заемалата поста два мандата Павлина Делчева пожела на своята последователка да бъде "мъдра, смела, със здрави нерви и да не губи чувствителност за спазване на човешките права". Делчева предаде ключа за кабинета на новия обществен посредник на Стара Загора.

Припомняме, че с пълно мнозинство по време на септемврийската редовна сесия на местния парламент с 37 гласа “за” за нов обществен посредник на община Стара Загора беше избрана Надежда Чакърова-Николова.Тя е завършила магистър по финанси в УНСС София и ГПЧЕ "Ромен Ролан" Стара Загора, владее немски и английски език. Към момента е председател на Зонта клуб Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top