Берое започва участието си в А група с гостуване в Троян

Чавдар (Троян) ще е първият съперник на Берое в А група. Това отреди жребият теглен в началото на седмицата в централата на баскетболната федерация. Припомняме, че през този сезон отборите от Националната баскетболна лига, които са картотекирали по 4 чужденци в състава си са задължени по правилник или да сформират отбор за участие в А група, или да заплатят сериозна такса.

След привличането на Борис Войков и Николай Титков обаче ръководството на Берое предпочете да им даде шанс, както и на част от талантите от школата да трупат опит с двубоите в А група. Наставник на тима на Берое 2 ще бъде Бойко Миленков.

Както и през миналия сезон, отборите в А група ще бъдат разделени на две групи – Източна и Западна. Берое попада в Източната заедно с тимовете на Чавдар (Троян), Шумен, Икономически университет (Варна), Черноморец (Бургас), Делфин (Бургас). След изиграването на първия етап се оформят първа шестица и втора седмица. Директно за шестицата се класират първите два тима от всяка група, а третите и четвъртите играят на кръст за запълване на останалите места.

Шампионатът в А група стартира на 15 октомври.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top