641 лекоатлети-ветерани премериха сили в Балканския мастърс в Стара Загора

Андреас Полихронопулос от Гърция, който преди два дни навърши 95 години беше най -възрастният участник на Балканския мастърс шампионат по лека атлетика, който се проведе в Стара Загора. При жените на най-достолепна възраст е 88-годишната Лучия Раду от Румъния. В рамките на три дни рекорден брой - 641 лекоатлети-ветерани  премериха сили в 19 дисциплини на стадион "Берое" в Стара Загора.Най-много участници - 93, има регистрирани във възрастовата група 45-49 години.

В 27-мия Балкански мастърс шампионат по лека атлетика участват над 640 състезатели от 12 държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора. Още преди официалния старт падна и първият рекорд на скок височина при жените, съобщи ресорният заместник-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова, която е носител на олимпийски, световни и европейски титли от игри за ветерани и президент на Организационния комитет. Тя приветства гостите от името на организаторите и пожела на участниците невероятни спортни емоции и прекрасни преживявания от докосването до хилядолетната история на града, така че тръгвайки си от него, да поискат да се върнат пак.

В официалната церемония по откриването участваха още Весна Репич – секретар на Европейската мастърс федерация, президентът на Българската и Балканската мастърс федерации Здравка Йорданова и др.

Организаторите подариха специален плакет на кмета на Стара Загора Живко Тодорв с признателност за гостоприемството и подкрепата за спортното събитие. Специална комисия оповести имената на най-добрите атлет и атлетка на Балканите за 2106 г.Това са Беса Каласан (45-49 г.) и Драго Николич (65-69 г.) от Словения.

Организатори са Община Стара Загора и Българската мастърс федерация, с подкрепата на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и Мтел.


Събитието е част от кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top