Берое привлече Милен Дудев

Бившият гард на Спартак (Плевен) Милен Дудев е поредното ново попълнение на Берое за сезон 2017/18. Той се присъединява към Борис Войков, Александър Янев, Адам Кемп, Алекс Дейвис и Тери Уиснант, които също вече подписаха договори със „зелено-белите“.

„Ако трябва да бъда честен не ми беше много лесно да взема решение. Имах оферти и от други клубове освен Берое. Израстването на отбора в последния сезон и фактът, че тимът се води от Любо Минчев обаче ми помогнаха в крайна сметка да приема предложението на Берое“, заяви пред клубния сайт новото попълнение на старозагорци.

За Милен това ще бъде втори престой в Стара Загора след като преди няколко години той бе част от състава на Тракийски университет, с който спечели и Купата на БФБ. „Да, когато бях на 17 г. прекарах една година във втория отбор на Берое в А група. Спомените ми са прекрасни, защото завършихме сезона с титла“, допълни още гардът.

„Очаквам след историческия миналогодишен сезон на Берое, в който тимът завърши с две титли и финал в първенството, тази година да е още по-успешна и да зарадваме хората в Стара Загора“.

Берое ще бъде осмият отбор в кариерата на 22-годишния гард. Тя стартира в отбора на родния Перник, но почти веднага след това Милен преминава в Лукойл Академик, където остава девет години. Следват два сезона в тима на Шампион 2006, Тракийски университет, Академик Бултекс 99, Черноморец и Спартак (Плевен). „Най-щастливият момент в кариерата ми е може би спечелването на Младежката лига с отбора на Академик Бултекс 99. И естествено всички златни медали, които съм печелил“, заяви гардът.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top