Гергана Микова поздрави младите медалисти от състезанията в Куала Лумпур, Малайзия и Сингапур

Областният управител Гергана Микова  се срещна с Теодор Танков, Мирослав Минчев, Христо Анастасов, Любен Карбанов, Михаил Михов -  математиците, спечелили медали на състезания в Куала Лумпур, Малайзия и Сингапур. С младите медалисти бе и техния учител - старозагорският математик Любомир Любенов, с чиято помощ  децата пожънаха изключителните успехи.
​Теодор Танков е седмокласник от старозагорската Природоматематическа гимназия „Гео Милев“. Той е  шампион на Откритото първенство на Азия по математика, провело се в Куала Лумпур.

​Четвъртокласникът от СОУ „Максим Горки”  Христо Анастасов донесе сребърен медал, а Любен Карбанов и Михаил Михов от ППМГ „Гео Милев” са бронзови медалисти. А Мирослав Минчев от 6 клас на ППМГ „Гео Милев“ стана вицешампион в комплексното класиране в Сингапур, на състезанието Математическо предизвикателство – SIMOC.

​На срещата с младите дарования бяха поканени и техните родители. Те споделиха вълнението  и заслужената гордост от високите постижения на своите деца.

​„Благодаря Ви, че Ви има“, обърна се към медалистите областният управител. Вие сте деца на света. Зная, че ще учите навън, но се надявам искрено да се реализирате у нас. Всички ние сме Ви длъжници,  но вярвам, а и лично аз ще положа старание, че можем да създадем един по-добър свят за вас,  за времето, в което надявам се , вие ще бъдете на моето място“.

​Младите шампиони получиха почетни грамоти и футболни топки, с посланието да гледат към голямата наука, да не забравят игрите на открито и безгрижното детство. На техният учител бе връчен почетен знак от областния управител с пожелание да сбъдва все така успешно своите предизвикателства.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top