Злато и сребро за старозагорски ученици от Олимпиадата по математика в Сингапур

Със златен и сребърен медал от Олимпиадата на математическото предизвикателство (Singapore International Math Olympiad Challenge - SIMOC), която се проведе в Сингапур от 14-ти до 17-ти юли т.г., се завърнаха Мирослав Минчев и Теодор Танков от Природоматематическата гимназия в Стара Загора

Шестокласникът Мирослав Минчев от Профилираната природоматематическа гимназия "Гео Милев“ спечели златен медал в индивидуалния турнир, бронзов медал в отборното състезание и сребърна купа в комплексното класиране. Сред бронзовите медалисти е Теодор Танков от ПМГ - Стара Загора. за пореден път участието на двамата старозагорски ученици в математическата надпревара стана възможно с подкрепата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Третото участие на България в престижната математическа проява завърши с впечатляващ успех - 7 златни, 1 сребърен и 6 бронзови медала. Участваха общо 14 ученици от 2 до 8 клас, от Стара Загора, Добрич, Габрово, Русе, Пловдив, Варна и София. Те завоюваха това право след спечелени квоти на участие в състезанието проведено през април в София, Стара Загора и Варна.

В олимпиадата участваха почти 1000 ученици от 16 страни. Награждаването на победителите в третото издание на Сингапурската олимпиада на математическото предизвикателство се състоя в залата на културния център на Сингапурския университет.

Следващото участие на старозагорските математици е в откритото първенство на Азия, което ще се проведе от 3 до 6 август в Куала Лумпур - Малайзия.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top