Берое ще бъде поставен в жребия за FIBA Еврокъп

Мъжкият баскетболен отбор на Берое ще бъде сред поставените тимове в жребия за втория квалификационен кръг на втория по сила европейски клубен турнир FIBA Еврокъп. Общо 31 са отборите, които през сезон 2017/18 са подали заявки за участие в квалификациите на надпреварата. Сред тях са и три родни клуба – Берое, Рилски спортист и Балкан (Ботевград).

“Зелено-белите” ще участват директно във втория квалификационен кръг, докато другите два състава ще започнат още от първия. Любопитно е, че те могат да бъдат и преки съперници в него след като Балкан е сред непоставените, а Рилски спортист в групата на поставените тимове.

Участниците в първия кръг на квалификациите са 22. Те ще излъчат 11 тима, които ще се присъединят към 9-те поставени във втория кръг. Победителите от втория кръг, заедно с 22-та тима отпаднали от квалификациите на Шампионската лига ще формират участниците в редовния сезон на FIBA Еврокъп.

Предстои в следващите дни да стане ясна и датата, на която ще бъде теглен жребия. Домакин на събитието ще е Мюнхен. Срещите от втория квалификационен кръг са на 4 и 11 октомври тази година.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top