Александър Томаш: Личната ми цел е висока

„Личната ми цел е висока. Човек обаче не може да надскача боя си. Трябва да бъде реален. Мисля, че Берое заслужава пълен стадион и ако това се случи нещата ще бъдат наред“.

Това заяви старши треньорът на Берое Александър Томаш в навечерието на новия сезон в Първа професионална лига. По ирония на съдбата младият специалист ще направи своя официален дебют начело на „зелено-белите“ срещу бившия си тим Верея в първия кръг на първенството. Дербито на Стара Загора е утре, от 21.00 часа на стадиона под Аязмото.

„Стара Заора го заслужава. Градът е спортен – не само футболен. Заслужава да има дерби, да има интрига.  Важно е да напълним стадиона. Футболът е за феновете. Каквото и да си говорим, когато играеш пред 7-8 хиляди е едно усещането, а когато играеш пред 100 човека е съвсем друго. Когато футболистите усетят подкрепата на феновете, които поддържат отбора независимо от това кой е начело. Те са на стадиона заради отбора. Най-важно е да направим така, че Берое да бъде на града си“, сподели Томаш.

Относно лятната селекция и дали новите футболисти вече са се адаптирали към обстановката в отбора, наставникът заяви: „Не бързаме. Много от отборите имат много нови имена. Даже сега преди да се кача пак наблюдавахме и гледахме. Събираме информация. Що се отнася до новите играчи съм убеден, че са добри футболисти. Убеден съм. Дали бързо ще се адаптират и по най-добрия начин ще покажат това, което сме видели си зависи изцяло от тях. Ние като клуб, като треньори, като спортно-технически щаб, като футболисти – правим всичко възможно те да се чувстват по най-добрия начин тук.“

Томаш призна още, че клубът продължава да търси футболист в предни позиции. На тази позиция търсим хора и то не един. Но това е позицията, за която много ще внимаваме. В крайна сметка трябва и да се рискува в този живот. Ще видим как ще се развият нещата. Чакаме до 24 часа да има развитие по този въпрос.

Относно формата на Първа лига, младият специалист изрази мнение, че очаква доста изненади през новия сезон. „За мен е интересно. Няма много голяма разлика в отборите. Може би има един или два отбора по-напред организационно и чисто финансово, като практика, като игрови ритъм и са по-добре. Всички знаем кои са те. Всички останали са долу-горе на едно ниво. Според мен ще има доста изненади. Най-важното е да вдъхновим нашите футболисти да дават максимума от себе си всеки мач. Естествено, че не е възможно, но футболът затова е интересен. Виждаме големи европейски отбори на какво ниво са. Въпросът е да изпитват удоволствие от това, което вършат. Ние трябва да направим така, че да изпитват удоволствие. Ако това се случи ние ще бъдем радостни“, коментира още той.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top