Емил Христов:В община Стара Загора, няма постъпили заявления за строителство с религиозна цел

Старозагорският депутат от ГЕРБ Емил Христов заяви днес пред журналисти, че „до този момент в община Стара Загора, няма постъпили заявления за строителство с религиозна цел от която и да е организация. Имотът, за който се спекулираше, е общинска собственост, така че това е последната информация, която съм получил от администрацията на 7 юли, петък”. В подкрепа на твърдението народният избраник Маноил Манев допълни, че "на територията на старозагорския кв. „Лозенец” има частен имот, върху който от години е създаден молитвен дом. Други терени, собственост на Главно мюфтийство, аз не зная да има.Такова нещо като доказателство и действие не съществува. Нека гражданите да се спокойни”.

Припомняме, че през миналата седмица бившият главен секретар на МВР и настоящ координатор на "Атака" Светлозар Лазаров каза в интервю, че съществуват данни за интерес да се построи ислямистко училище в старозагорския квартал кв. „Три чучура“.

След разговор с областния управител Гергана Микова и с общинското ръководство, премиерът Бойко Борисов обещал да вземе решение за УМБАЛ „Проф. д-р Ст.Киркович”, след като се запознае със ситуацията, информира още Христов. Той припомни, че затрудненията в работата на здравното заведение ще окаже влияние и в дейността на медицинския факултет. Очаква се днес директорът на болницата доц. Йовчо Йовчев да проведе още разговори по темата в София с ресорния министър проф. Николай Петров и с министъра на финансите Владислав Горанов.

Имаше много черни прогнози за състоянието на фискалния резерв на България след изплащането на външен дълг за близо 2 млрд. лв. Те не се сбъднаха и целяха само популизъм и сплашване на хората. Това обявиха днес на пресконференция народните представители от ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов, Борис Кърчев, Маноил Манев и Радостин Танев. „След направата и на втория транш за тази година, с което нивото на дължимото от България намалява до около 25% от БВП, това доведе до спестяване на разходи за лихви“, уточни Емил Христов. Той посочи, че това е правилният път за работа от страна на Министерството на финансите и подчерта, че очевидно България е много далече от финансовия апокалипсис, неведнъж артикулиран от опозицията.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top