Балетната ни трупа с награда от Международния фестивал “Свети Влас“

Балетната трупа на Държавна опера - Стара Загора представи на 1 юли на сцената на амфитеатъра в курортния комплекс „Марина Диневи“, с балетната постановка „Делвата“ от Алфредо Казела.

С участието си трупата откри третото издание на Международния фестивал на изкуствата „Свети Влас“. Артистите се завърнаха с грамота за участие, а ръководителят на балета Силвия Томова – със специална грамота за дългогодишно партньорство. Постановката е приета с много овации от публиката и покана за ново гостуване.

Международният фестивал на изкуствата „Свети Влас“ се организира от Фондация "Евро Атлантик Арт". Тя е „рожба“ на български творци и водещи арт мениджъри, които работят в САЩ и Европа. Тяхната мисия е да помагат на талантливи деца в неравностойно положение, които желаят професионално да се развиват в сферата на изкуствата. За тази цел, на младежите ще се осигурява обучение от висококвалифицирани педагози от цял свят.
От Фестивала подпомагат и старозагорския дом „Българка“.

„Първото представяне на балетната ни трупа на този престижен форум е голям успех за нас“ – коментира директорът на балета Силвия Томова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top