Берое няма да участва в квалификациите на Шампионската лига

Мъжкият баскетболен тим на Берое остана извън квалификациите за влизане в Шамионската лига, след като не попадна в списъка с участниците за сезон 2017/18, който бе публикуван вчера вечерта на официалния сайт на турнира.

Ръководството на “зелено-белите” подаде заявка за участие в началото на юни. До крайния срок – 23 юни, това направиха още 65 клуба от цяла Европа. Право на участие обаче имат само 56 тима като 32 от тях ще започнат битката в квалификациите.

Въпреки безапелационно спечелените Купа на България и Балканска лига обаче Берое не успя да се пребори за участие в надпреварата. Решаващо се оказа по-ниският общ коефицент на страната ни и липсата на зала в Стара Загора, която са отговаря на необходимите за турнира изисквания. Както е известно всеки отбор трябваше да заяви зала с капацитет 3000 зрители. По тази причина ръководството на Берое заяви за участието си зала “Колодрума” в Пловдив.

Така България остава само с един участник в турнира-шампионът Лукойл Академик. Той ще стартира битката от втория кръг на квалификациите.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top