Илко Русев: Най-важното нещо е Берое да има нов облик през следващия шампионат

„Оценяме, че това, което показа клубът през изминалото първенство е незадоволително. Както като резултати, така и като игра на отбора. След обстоен анализ на причините, които доведоха до това направихме изводите си и решихме да направим някои промени.“ Това заяви изпълнителният директор на Берое Илко Русев при официалното представяне на новия треньорски щаб на тима в лицето на Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков.

Русев коментира ситуцията в клуба, предстоящата лятна селекция, както и целите на старозагорци през следващия сезон. „Както днес ще видите на тренировката доста футболисти отсъстват. Решихме да започнем новия шампионат и с нов треньорски състав. Даваме си сметка, че предстои доста работа. Даваме си сметка, че няма да е лесно и предстои селекция, която е доста важна. Тя вече започна. Нещата няма да се случат с магическа пръчка. Направихме си изводи, че грешките, които сме допуснали в селекцията са доста болезнени. Те носят последствия през целия шампионат. Сега искаме да сме по-предпазливи и внимателни към селекцията, която ще направим заедно с новия треньорски екип. Голямото ни желание е да направим отбор, който да играе добър фубол и Берое да заслужи мястото си в челото. Имаме потенциал да го направим.

Ще трябва време, но ще се постараем да го съкратим възможно най-много. Предстои доста работа. Спряхме се на този екип, защото още предварителните разговори бяха ползотворни. Убедени сме, че това е екипът, който да бъде в Берое и ние като ръководство ще окажем нужното съдействие и ще дадем всичко, което зависи от нас, за да постинем успехи. Благодаря, че се съгласиха да бъдат в Берое. Ще направим необходимото да работят в една по-спокойна обстановка. Най-важно е Берое да има нов облик през новия шампионат“, допълни още той.

Шефът на „зелено-белите“ разкри и че клубът ще се раздели по взаимно съгласие с финландския нападател Виле Салмикиви. Относно възможността в тима и за следващия сезон да остане Антон Карачанаков, Русев заяви: Той има договор с Берое до края на юни. Имаме този период да преценим ситуацията. Ще имаме преговори и ще видим какво ще се случи.“

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top