БФС реши: Верея ще играе бараж с Левски

Верея ще срещне състава на Левски в баража за място в турнира Лига Европа. Това реши спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз. По предварителни прогнози старозагорци, които спечелиха плейофите за седмото място, трябваше да играят със завършилия на четвърто място в класирането на Първа лига (Дунав), но вместо това верейци ще срещнат третия Левски. Баражът ще се проведе в неделя, 4 юни, от 20.00 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов” в София. Победителят от този сблъсък ще стане и последният български представител в евротурнирите.

Родният първенец Лудогорец ще играе в квалификациите за груповата фаза на Шампионската лига, докато носителят на Купата на България Ботев Пловдив и четвъртият в крайното класиране на Първа лига Дунав ще играят в квалификациите на Лига Европа. Отборът от Русе получи квота заради отнетото право на завършилия на второ място ЦСКА-София да участва в европейските клубни турнири за следващите два сезона.

Ето и решението на СТК към Българския футболен съюз:
„На база класирането и предвид чл. 3.1, буква в/ от Наредбата за първенствата и турнирите на БФС за сезон 2016/2017 година, СТК констатира, че добили право на участие в Лига Европа са както следва: Първи добил право ПФК „Ботев“ Пд – носител на купата на България, Втори добил право -ПФК „ЦСКА-София“ и трети последен добил право на участие ПФК „Левски“ -София. Предвид на това определя баража за участие в Лига Европа да бъде между отборите на ПФК Левски и ФК Верея Стара Загора, който се насрочва за 04.06/неделя/2017 година от 20.00 часа на стадион "Виваком арена- Георги Аспарухов" – София.”

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top