Пощенска кутия събира добрите постъпки на старозагорци

Под мотото “Часът на добротворците” ще премине тазгодишното търсене на добрите самаряни. Пощенската кутия на доброто ще бъде официално отворена за получаване на номинации на добротворците на съвремието ни, на 31 май, в 11:00 часа, пред Часовниковата кула на Централна поща - Стара Загора. Възможността за номиниране ще продължи до 1 ноември, включително, а Церемонията по връчването на Годишните награди „Добрият Самарянин“ е планирана за 14 декември.

Организаторите-Сдружение „Самаряни”, ще отворят пощата на доброто, която ще постави началото на кампанията.Тази година към партньорите на инициативата се присъединяват “Български пощи” ЕАД.

Остават активни и досегашните възможности за подаване на номинации - онлайн на www.samaritans.bg/dnes, както и лично на адрес:  Стара Загора, ул. "Патриарх Евтимий" № 57, в Централното управление на Сдружение „Самаряни“.

Конкурсът „Добрият Самарянин“ има вече над шестгодишна история. За това време са проведени 6 церемонии; получени са 59 индивидуални и групови номинации; избрани са 6 носителя на Голямата награда “Добрият Самарянин“ и 7 носителя на Отличието на общността “Добрият Самарянин”; връчени са 2 извънредни награди - 1 за изключителен принос и 1 за геройство без граници (посмъртно); изработено е юбилейно издание на статуетката “Добрият Самарянин” с позлатени криле; създадена е песен, посветена на добротворците - “Песен за добрите самаряни”; издадена е пощенска марка „Добрият Самарянин“ и се зароди прекрасната идея за изграждането на монумент “Добрият Самарянин”, за който вече е създаден предварителен проект.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top