Старозагорските ротарианци с юбилеен гала концерт в Операта

Ротари клубовете в Стара Загора организират гала концерт, посветен на 100-годишнината от създаването на Фондацията на Ротари. Той ще се състои на 26 май от 19:00 часа в сградата на операта и е подарък за старозагорци, съобщи днес Жоро Добрев, президент на Ротари клуб Стара Загора – Берое. Ротарианци са закупили 595 билета, които ще бъдат раздавани безплатно във вид на талони, на желаещите да посетят концерта, в двете каси на Операта.

За първи път в Стара Загора мецосопраното Петя Петрова ще изпълни ария на Изабела от операта „Италианката в Алжир”, издаде директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов. В първата част на галата зрителите ще видят и валс от балета „Лебедово езеро”, чиято премиера предстои на 23 май.

Във фоайето на операта посетителите ще могат да се запознаят с фото експозицията „Ротари в България 1933 – 1941 година”.  

Проектите, финансирани от Фондацията носят трайно подобрение на нуждаещите се общности. Фондацията дава над 65 милиона долара годишно в помощ на хуманитарни и образователни програми.
Старозагорските ротарианци ще направят дарение на оборудване за лъчезащита за деца на отделението по рентгенология в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович”.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top