Старозагорски ученици спечелиха Национална Ученическа спартакиада

Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” – Стара Загора е победител в крайното класиране в проведената Национална Ученическа спартакиада.

Младите спортисти, които бяха домакини и участници във всички 6 вида спорт спечелиха 2 първи, 2 втори и 3 трети места. Първите места са за отбора по баскетбол-момчета и за Ивайло Георгиев на тенис на маса. Вторите места са за отбора по волейбол – момчета и за тенис на корт – момичета, а третите места – в състезанията по футбол, баскетбол-момичета и шахмат.

Всички 33 купи на победителите от първо до трето място в различните видове спорт и в крайното класиране в Ученическата спартакиада връчи почетният гост на състезанието Константин /Тити/ Папазов. Той пожела много нови успехи на участниците и да не забравят, че знанието е на първо място и да се учат добре. „Бъдещите високи успехи започват от ученическия спорт, който трябва да развиваме все по-добре и съм радостен да участвам в такава чудесна спортна проява.”- каза Тити Папазов при награждаването.

Милена Желязкова, директор на домакините – Второ основно училище –Стара Загора връчи и по една огромна торта на участниците от трите училища, заели призовите места в крайното класиране. На връчването на наградите в Парк „Артилерийски” присъства и Татяна Димитрова, началник на РУО-Стара Загора.

В първата по рода си Ученическа спартакиада участваха 330 ученици от 13 училища от цялата странав 6 вида спорт. Събитието е посветено на 60 години от създаване научилището си и 190 години от рождението на своя патрон и е част от програмата за отбелязване на годишнините, която се провежда със съдействието и подкрепата на Община Стара Загора и е под патронажа на Кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top