Халил Летифов и Драгомир Стойнев са избрани в ръководствата на парламентарните си групи

Халил Летифов и Драгомир Стойнев са избрани в ръководствата на парламентарните си групи

Областният председател на ДПС Халил Летифов е избран за зам. председател на групата на ДПС в Парламента на заседание в централата на ДПС тази вечер.
На първото заседание на ПГ на БСП за зам. председател на левицата е избран също наш депутат от Стара Загора - Драгомир Стонев.

Летифов е четвърти мандат областен лидер на ДПС в старозагорска област, преди това бе председател на младежката ДПС в областта, депутат е за втори път. Стонев е трети мандат депутат, избран от строзагорски избирателен район.

На своето първо заседание на парламентарната група на ДПС бе избрано ръководство на групата, съобщава пресцентърът на партията. Председател на ПГ на ДПС - Мустафа Карадайъ. Трима ще бъдат заместниците му, единият от които е казанлъчанинът Халил Летифов. Другите двама зам.-председатели на ПГ на ДПС са Хамид Хамид и Йордан Цонев. За зам.-председател на НС ще бъде предложена д-р Нигяр Джафер.

На свое заседание БСП формира парламентарната си група, съобщиха от областният пресценър на БСП. Тя ще се казва "БСП за България" и неин председател ще е лидерът на БСП Корнелия Нинова. Избраизбрано е ръководство на ПГ на "БСП за България" - говорител Елена Йончева; зам.- председател по организацията и дейността на ПГ -  Драгомир Стойнев; зам.- председател за връзка с другите ПГ, синдикати, работодатели и граждански структури  - Жельо Бойчев; зам.- председател по Парламентарния контрол - Антон Кутев; зам.- председател по законодателството - Крум Зарков; секретар по финансите - Георги Търновалийски; секретар по международната дейност - Кристиан Вигенин; парламентарен секретар - Филип Попов.

Левицата ще предложи за заместник- председател на НС Валери Жаблянов.. Първото заседание на новото 44 Народно събрание започва утре от 10:00 часа. 

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top