Старозагорски малчугани правят курабийки и боядисват яйца за Великден

В третата седмица от април малчуганите от ДГ "Светлина" се готвят да посрещнат Великден. На 11 април от 17,30 часа е Великденската работилница – базар на Група „Патиланци“, която се казва „С аромат на Великден“. В нея деца и родители ще боядисват яйца с различни техники и ще правят курабийки.

На следващия ден е Великденският базар на група „Мечта“, която участва в Европейския проект „Да се храним разумно“. Заедно с майките си децата ще изработват различни сувенири, картички и ще обменят рецепти за здравословно приготвени ястия за Великден. В същия ден е и тържеството „Весел Великден“ на група „Бонбон“.

На 12 април, в 10 часа децата от група „Усмивки“ ще посетят Обсерваторията и ще имат среща и беседа там по случай Световния ден на авиацията и космонавтиката.

В последния работен ден, 13 април са тържествата „Пъстри, шарени яйца“ на група „Мини Маус“ и „Вкусни курабийки“ на група „Бонбон“.

Участниците в предстоящия спектакъл „Дом“, който група „Усмивки“ подготвя да представи в Деня на Земята 21 април на сцената на Библиотеката, репетират в тази седмица усилено и вдъхновено.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top