Емил Христов:В момента се извършва чистка на всички нива в държавата

През последните две седмици сме свидетели на кадрови назначения от служебното правителство. Над 10 са уволненията в Старозагорска област. 80% от освободените от длъжност са млади хора. На тяхно място се назначават хора, които да объркат работата на новото правителство във всички сектори. Това казаха председателят на общинското ръководство на ГЕРБ Емил Христов и Маноил Манев, член на общинското ръководство.“ Чистките се правят на всички длъжности по вертикалата, като целта е да се объркат работите в министерствата и различните сектори. По този начин трябва да бъде затруднено следващото редовно избрано правителство и страната да бъде доведена до хаос и лошо състояние“, категоричен бе Емил Христов.

„В момента там има двама директори и ставаме свидетели на самоуправство от страна на временно назначения от служебното правителство“, посочи Емил Христов. Според него това създава напрежение и недоверие у всички работещи в сектора. „Случващото се е прекалено и недостойно, затова го призоваваме да преразгледа решенията си. Няма нищо по-нормално от това следващият министър на зeмеделието сам да определи екипите, с които ще работи“, подчерта общинският ръководител на ГЕРБ.

„Призовавам временно назначения директор на Областна служба „Земеделие“ Йордан Узунов, да си подаде оставката по най-бързия начин, защото това е единственият морален ход, който ще изпълни със съдържание прeбиваването му там, категоричен бе Маноил Манев, член на общинското ръководство на ГЕРБ в Стара Загора. Според него, когато си назначен от служебно правителство за ръководител на държавна структура, най-важното е да постъпваш морално и да изпълняваш временно своите функции.

Манев заяви още, че Инспекцията по труда трябва да се самосезира веднага и да провери как са направени всички смени и новоназначения в Областна служба „Земеделие“. Според Маноил Манев всички уволнения и назначения, които се правят от служебното правителство през последния един месец не могат да бъдат обяснени по никакъв друг начин, освен като миниране на следващото управление на страната. Над 80% от уволнените до момента в област Стара Загора са млади хора и този акт притеснява много политически сили.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top