Старозагорска ученичка сред номинираните за успехи в изкуството във фондация “Димитър Бербатов“

Старозагорската ученичка Милица  Тодорова е сред номинираните в тазгодишното издание на фондация „Димитър Бербатов" за успелите деца на България. 8-годишната ученичка на НУ "Димитър Благоев" е сред претендентите е област изява- Изкуство и по-конкретно поп пеене.

Милица Тодорова отбелязва значителни успехи през 2016 г. Освен споменатите отличия, има награди от още няколко конкурса, една от които е от Международния конкурс „Сребърна Янтра“ - В. Търново, за най-артистичен участник. От там получава покани и за два международни конкурса в Малта и Румъния, където ще представи България през 2017 г. Участва в няколко телевизионни проекта, които и донасят много опит и вдъхновение. Получава покана за проекта „Вечните песни на България” и пее на една сцена с големи имена от българската естрада като като Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Мими Иванова, Развигор Попов, Йордан Караджов и др. Участва в концерта "Теди Кацарова и приятели", както и в много телевизионни предавания. Зад гърба си, макар и малка, има една собствена авторска песен: „Пролетен човек”, по неин текст. Подарък за малката изпълнителка е и чудесната коледна песен на поетеса Валентина Ценова „Рождество е”. През цялата година Милица участва в много благотворителни концерти, училищни и извънучилищни програми.

Тази година фондация Димитър Бербатов отбелязва своята девета годишнина „Деветото издание на „Успелите деца" е най-специалното, като важна кръгла годишнина", каза Бербатов, играл под номер 9. „Когато създадохме този проект още в първата година на съществуването ни като фондация, той беше първият по рода си в България. Дотогава никой не беше връчвал награди на изявените деца за цялостното им представяне през годината. Дори срещахме неразбиране. Сега виждам, че започнаха да ни повтарят и други фондации...", каза още Бербатов.Целта на годишните "Награди за успелите деца на България" е да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие, обозначавайки постиженията им като значими за цялото общество. Той възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към благотворителността. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top