Областният управител на Стара Загора отчете свършеното през 2016

Десетократно по-малко нелегални мигранти са били задържани на територията на Старозагорска област. Тези данни изнесе в годишния си отчет Областният управител на Стара Загора Георги Ранов.56 са бежанците, които са открити на територията на Старозагорска област до началото на месец декември,а през 2015 година- задържаните бежанци са били 460.Ключово място за овладяване на мигрантския проблем в района на Стара Загора заема добрата комуникация между институциите по сигурността и частните охранителни фирми, уточни Ранов. Обърнато е сериозно внимание на сигурността на гражданите в учебните заведение и на празничните места като коледни базари, потвърдиха от областна администрация.

На заключителната за годината пресконференция за работата на администрацията той припомни още, че десет са завършените сгради в областта по националната програма за енергийна ефективност. Първият открит блок беше в Гълъбово, а към момента сключените договори за саниране са 111. 52 са сградите, по които строителните дейности са започнали.

През 2016 година работихме много добре с всички институции и общини в региона. Проведохме множество съвместни заседания във връзка с различни проблеми и смятам, че се справихме отлично с решаването на редица кризисни ситуации, посочи Георги Ранов.

Губернаторът не пропусна да отчете и напрегнатото лято, което имаше в област Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top