22- годишен предизвика катастрофа при червен сигнал на светофар в Стара Загора

22-годишен шофьор предизвика катастрофа след като премина на червен светофар. Малко преди 20,00 часа в петъчната вечер по ул.Хр. Ботев в посока запад- изток, се е движил лек автомобил Фолксваген Пасат, управляван от 22-годишен водач от  Стара Загора. На кръстовището с ул.Хаджи Д. Асенов при работеща светофарна уредба, същият предприел завой наляво, като отнел предимството и се блъснал в движещото се в посока от изток на запад возило Форд Фокус, управлявано от 33-годишен мъж от  Стара Загора. В резултат на удара водачът на Форд- да е получил контузия на главата, пътуващата на предна дясна седалка  жена на 26 години  е получила контузия в областта на корема, а пътуващата на задна седалка 26- годишна жена е получила контузия на главата.

След извършен преглед водачът и пътувалите във „Форд“-да са настанени за лечение в УМБАЛ „Проф д-р Ст. Кирковоч“, без опасност за живота. Пътуващият на задна седалка във Фолксваген-а мъж на 22 години е получил фрактура на носа. Обслужен е амбулаторно в ЦСМП – Стара Загора и е освободен.

Водачът на Фоклсвагена е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. В сектор Пътна полиция ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top