Община Стара Загора организира конкурс за коледна украса

Празниците идват, изпълнени с доброта и настроение, с вълшебни чудеса. Магическата приказност на декември очарова, носи красиви емоции и надежда. В очакване на най-светлите християнски дни, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници Община Стара Загора подготвя специална програма за м. декември. Един от най-чаканите моменти, включени в нея, е запалването на светлините на Коледната елха. Това ще стане на 6 декември в 17,30 ч. на площада пред административната сграда на общината. Специално за мачуганите актьорите от Държавния куклен театър ще представят аудио-визуалния спектакъл „Звездата на Божия син“ - една приказка за Витлеемската звезда, тръгнала да изпълни Божията поръка. Специален гост на събитието ще бъде белобрадият старец Дядо коледа.

Тази година Община Стара Загора организира конкурс за Коледна украса. Апелът е към всички жители на града, да допринесат за празничното настроение със своя оригинална външна коледна украса. Нека в очакване на Рождество улици, витрини, сгради, търговски обекти, балкони, дворове и междублокови пространства да заблестят с атрактивна и стилна коледна визия. Най-запалените създатели на коледна украса могат да участват в конкурса „Да събудим коледния дух“, като качват своите снимки в страничката на групата под същото име във Фейсбук https://www.facebook.com/groups/1756074874658018/?fref=nf . Там фотосите ще могат да бъдат видени и оценявани от всички. Създателите на най- красивата и въздействаща украса, която получи най голямо одобрение от посетителите на събитието във ФБ, до 19.12.2016 г., ще получат награди. Желаещите да участват да изпращат снимките за конкурса и на имейл – szidea@starazagora.bg .

Нека обединим усилията си, за да бъде Стара Загора още по-празнична и доброто настроение да завладее всеки жител и гост на града!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top