6% ръст на туристите в Старозагорско отчете министърът на туризма

6% ръст на туризма в за Област Стара Загора, отбеляза днес на среща в областния град Николина Ангелкова – Министър на туризма. Тя допълни, че от началото на годината 100 хил.туристи са посетили обекти в областта.Важно събитие, което е изцяло с фокус към област Стара Загора  е предстоящата световна конференция на тема „Древните цивилизации и модерният туризъм“, чийто домакин ще бъде София от 29 ноември до 1 декември 2016г., каза министърът на туризма Николина Ангелкова . Тя обясни, че по време на нея се очаква страната  ни да посрещне  над 800 високопоставени туристи от 125 държави, сред които 25 министри на туризма. "България ще се превърне в столица на туризма".

Министърът допълни, че основна задача на министерството е създаване на условия страната ни да привлича туристи целогодишно. „Това е основната задача, която ние си поставихме като министерство и особено сега, имайки туризма като един от нашите национални приоритети и като основен двигател в българската икономика, бе имено да фокусираме вниманието върху културно-историческия туризъм и балнео и спа туризма като едни от възможните сектори в туризма, да разширим крилата на сезона", заяви тя. "Туристите вече идват не просто на слънце и море, те искат допълнителни услуги, допълнително изживяване, искат да се запознаят с нашата култура и традиция, затова и създадохме онлайн регистър на туристическите атракции с повече от 3 300 туристически атракции, който предстои да бъде надграден с регистъра на фестивалите. Продължаваме усилено да работим в тази посока“, подчерта министър Ангелкова.

"Анализът на туристите, посетили нашата страна показва ,че тя е избрана като предпочитана туристическа дестинация на първо място затова, че има стабилност,  сигурност и спокойствие", подчерта Ангелкова. По думите й повишеното качество на туристическия продукт също привлича повече туристи у нас.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top