1772 членове на СИК са назначени в Стара Загора за президентския вот

1772 членове на СИК са назначени в община Стара Загора за президентския вот и националния референдум на 6 ноември, съобщи днес председателят на РИК Теодора Крумова. Общо за областта членовете на Секционнитеизбирателни комисии са над 4000.

20 машини за гласуване ще бъдат разположени в секционните избирателни комисии Старозагорска област. 14 от тях са на територията на Стара Загора. Определените от ЦИК секции са в училищата „Ромен Ролан", ПМГ „Гео Милев" и „Иван Вазов" в община Стара Загора

Всички секционни комисии, в които ще се провежда експерименталното машинно гласуване, ще бъдат обозначени със стикери. От фирмата, която спечели за втори път обществена поръчка на Министерски Съвет за провеждане на машинно гласуване, уверяват че ще имат готовност за техническата поддръжка в изборния ден.Крумова обясни още, че машинно ще може да се гласува само за президент и вицепрезидент, но не и на референдума.

Бюлетините за президентския вот вече са общините, а утре ще се раздават изборните книжа и материали на секционните комисии, създадена е необходимата организация за вота в областта, обясни председателят на РИК Теодора Крумова. Тя припомни, че се гласува в 487 секционни комисии, заличена е само една в болницата в Казанлък, тъй като засега няма достатъчно лежащо болни.

Общият брой на избирателите в община Стара Загора е 150 000. За първи път ще гласуват 1 453 избиратели, навършили пълнолетие през тази година.

Седем избиратели, навършили 100 години, могат да участват в президентски избори' 2016 и национален референдум в община Стара Загора. Най-възрастният избирател е мъж на 103 години, който ще гласува в избирателна секция №65.

Крумова припомни, че изборният ден започва в 7,00 часа и завършва в 20.00 часа.До момента 5 агенции за паралелно преброяване са подали уведомление за участие в Старозагорско. Към момента няма подадена нито една жалба в РИК Стара Загора

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top