Община Стара Загора единствената община в България с четири награди на НСОРБ

Община Стара Загора е единствената в България, която получи четири награди  от Националното сдружение на общините в България. Днес в сградата на общината бяха официално връчени призовете на Мария Жекова за „Дарител на годината ‘2016". Сестрата на покойния проф. Петър Жеков дари на Община Стара Загора наследствен недвижим имот в центъра на града, на стойност над 1 млн лв, който да бъде превърнат в Културен център за талантливи деца."Аз съм горда е щастлива, че с тази награда допринасям за издигане авторитета на община Стара Загора.", каза през сълзи Жекова.

Пълна подкрепа от членовете на Управителния съвет на сдружението получила номинацията на главния финансист на общината Цанка Ганева, обяви председателят на Общинския съвет Емил Христов. Директорът на дирекция „Финанси" в старозагорската община е и първият носител на това отличие още през 2010 г. Тази година тя бе удостоена и с наградата на НСОРБ „Общински Финансист- новатор" за приложен иновативен метод за възстановяване на ДДС по общинските водни проекти.

Призът за „Община реформатор" за значим принос към дейността на НСОРБ получи председателят на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов.

Награда получи и СНЦ „Свят без граници", като отличието е присъдено за реализираните 7 съвместни проекта с общината на стойност 3 млн лева.

„Четири от годишните награди на НСОРБ са в Стара Загора. Това е голямо признание за развитието на общината, значима национална оценка за отговорната работа в административното управление и за сътрудничеството с партньорските структури“, коментира зам.-кметът Иванка Сотирова.

„Тези отличия са плод на работата на всички. Те показват какво се случва, когато работим заедно и със самочувствие, когато си протягаме ръка и си помагаме. Това е пътят не само за развитието на Стара Загора“, заяви председателят на ОбС. По думите му, конкуренцията за наградите е била изключително силна. Пълна подкрепа от членовете на Управителния съвет на сдружението е получила номинацията на главния финансист на общината, обяви Емил Христов. Той ѝ благодари с думите: „Финансовата политика, която води общината, е точно такава, каквато искаме да бъде – не само консервативна, но и отворена към иновациите и развитието. Само да се стискат парите, без да се направи нищо за хората, не е политика. Да харчиш безотговорно, също не е политика“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top