Избраха двама почетни граждани на Стара Загора за 2016

Тази година да бъдат присъдени две отличия „Почетен гражданин на Стара Загора. Това решиха на днешното си редовно заседание общинските съветници. След тайно гласуване с 48 действителни бюлетини бяха избрани Кънчо Матев и Петко Петков. 

Петко Петков е клубна легенда на Берое. Ненадминат голмайстор за отбора на Берое. Играл в Аустриа (Виена). Селекционер в Берое. Считан за човека, изградил шампионския отбор на Берое. После става треньор. Когато Берое става шампион през 1986 година, той не е на кормилото, а наставник е Евгени Янчовски. Впоследствие още два пъти е начело на Берое.

Кънчо Матев е дългогодишен директор на ГПЧЕ „Ромен Ролан”.Един голям  човек, педагог и ръководител, който създаде модел  за качество и престиж на  българското образование. Модел за лидер, управляващ с огромната власт на собствения си авторитет.

Другите номинирани за приза бяха акад. Александър Петров – доскорошен директор на Института по физика на твърдото тяло към БАН, Нино Луканов- дългогодишен артист в Драматичен театър "Гео Милев", създател и ръководител на Музикално общество "Борис Христов" в Стара Загора и проф. д-р Христо Чучков - един от основоположниците на Висшия медицински институт в Стара Загора, сега  Медицинския факултет при Тракийския университет.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top