Родители и деца се събраха пред общината,за да настояват за по-бърз ремонт на басейна в Стара Загора

Oколо 50 родители,деца и близки, които тренират плуване, се събраха тази вечер пред общината, за да изразят своето недоволство от продължаващия ремонт на плувния басейн и неколкократно променящите се дати за неговото официално откриване. Притеснени сме от поредното отлагане, тъй като многократно сме слушали обещания с посочени дати, но виждаме, че довършването на сградата е все още в далечното бъдеще, смятат те.. По думите на родителите младите плувци искат да тренират, но пътуването до различни бази ги изтощава. Въпреки всичко те печелят множество награди от престижни първенства, припомни Даниел Райчев. Според него обаче едва 10% от всички активноспортуващи близо 800 деца, продължават да тренират.

Децата ни спортуват и тренират активно, но е доста трудно да реализират своите спортни умения, сподели Мария Райчева. Нейната дъщеря Даниела тренира вече шест години и разказва, че до скоро всеки ден е пътувала до Сливен, а после използвала базата на хотел на Старозагорските минерални бани.

Първоначално родителите организирали съвместно извозването на децата си, а от януари до края на месец май транспортът на младите плувци осигурила общината след разговори с кмета Живко Тодоров. Сега част от децата спортуват на басейн в местен плувен комплекс

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top