С водосвет за здраве в Стара Загора изпратиха 32-рия контингент в Афганистан

С водосвет за здраве на площада пред община Стара Загора днес беше изпратен 32-рия контингент от Българската армия за участие в операцията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан. Военнослужещите ще изпълняват задачи по охрана на вътрешния периметър на летище Кандахар. В състава на контингента са включени 110 души като 101 от тях са мъже и 9 жени.

 „По време на церемонията зам.кмета Иванка Сотирова връчи знамето на Стара Загора на  националния командир на 32-ри контингент е полковник Андрей Тодоров Мецов от Дирекция „Стратегическо планиране” на Министерство на отбраната на Република България.Вие всички сте скъпи на цяла България! От името на администрацията и кмета на Община Стара Загора, най-искрено ви пожелавам да изпълните воинския си дълг и да върнете след 6 месеца знамето чисто и неопетнено“, обърна се Сотирова към бойците и офицерите от контингента.

Началникът на отбраната генерал Константин Попов прие строя и поздрави присъстващите с думите - „Изпращането на 32-я контингент е една прекрасна традиция , особено в красив град като Стара Загора. Защото обществото трябва да знае мисията, ролята и мястото на въоръжените ни сили. Трябва да познава българския войник и това, което прави за Родината си. България стои зад вас и ще бъде с вас, във всяка една обстановка“, увери той присъстващите от името на висшето държавно и военно ръководство.Помощник национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Георги Петров Манев от военно формирование 46430 – София; командир на механизирания взвод е капитан Иван Колев Пипов от военно формирование 48430 – Стара Загора.

Сред  присъстващите беше командващият СКС генерал-майор Любчо Тодоров и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top