Стара Загора изпраща 32-ри контингент военни на мисия в Афганистан

На 13 септември от 11.00 часа на площада пред административната сграда на Община Стара Загора ще се проведе тържествен ритуал по изпращане на 32-ри контингент от Българската армия за участие в операцията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан.

Национален командир на 32-ри контингент е полковник Андрей Тодоров Мецов от Дирекция „Стратегическо планиране” на Министерство на отбраната на Република България. Помощник национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Георги Петров Манев от военно формирование 46430 – София; Командир на механизирания взвод е капитан Иван Колев Пипов от военно формирование 48430 – Стара Загора.

Контингента е подготвен във военно формирование 48430 – Стара Загора и е с обща численост от 91 военнослужещи (82 мъже и 9 жени). Състои  се от национален елемент, механизиран взвод (71 военнослужещи, от които 64 мъже и 7 жени), щабни офицери, екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност, група за охрана и групи от специалните и специализирани служби.

На мероприятието са поканени:Министъра на отбраната на Република България – господин Николай Ненчев;Началника на отбраната генерал Константин Попов; Командващия СКС генерал-майор Любчо Тодоров; Командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top